top of page

Over ons

Apotheek Sittard
Apotheek de Baandert is sinds 1991 verantwoordelijk voor de geneesmiddelvoorziening en de farmaceutische zorg van haar patiënten. Om die te realiseren werken apotheker, assistenten en medewerkers van Apotheek de Baandert volgens de kwaliteitsnormen, richtlijnen en standaarden van de beroepsgroep van apothekers, vastgelegd in de Nederlandse Apotheek Norm (NAN). De apotheek werkt daarbij planmatig en gestructureerd aan een continue kwaliteitsverbetering.

Inschrijven bij Apotheek De Baandert

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening, vult u dan ons inschrijfformulier in. U kunt voor het inschrijven natuurlijk ook persoonlijk langskomen in de apotheek. Dan kunt u direct met ons kennismaken.

 

Download het inschrijfformulier

 

Recepten service

In de meeste gevallen stuurt uw huisarts het recept elektronisch door naar de apotheek. Herhaalrecepten aangevraagd bij uw huisarts voor 11.00 uur kunt u de eerstvolgende werkdag vanaf 15.00 uur bij ons afhalen. Uw medicijnen staan dan voor u klaar en u hoeft zo min mogelijk te wachten. Uitsluitend recepten die direct gestart dienen te worden, zoals een antibioticum kuur of een eerste verstrekking van een geneesmiddel, kunnen dezelfde werkdag worden opgehaald.

Pro Actieve Herhaalservice

Herhaalmedicatie die u chronisch gebruikt kan automatisch elke 3 maanden voor u klaargezet worden. U ontvangt van ons een e-mail wanneer het afgehaald kan worden. U hoeft zelf geen recept meer aan te vragen bij uw huisarts, dit verzorgen wij voor u. Vraag het aan één van onze assistentes.

De Medicatierol

Gebruikt u meerdere geneesmiddelen? Heeft u soms moeite om alles uit elkaar te houden? Dan is de Medicatierol misschien iets voor u. De medicatierol is een maatproduct dat speciaal voor u wordt gemaakt. Zo'n medicatierol wordt soms ook wel Baxterrol genoemd. De medicatierol is een rol van aan elkaar gehechte plastic zakjes. Op ieder zakje staat aangegeven welke geneesmiddelen het bevat, hoe deze eruit zien en wanneer u deze moet innemen. Door op het volgende zakje van de rol te kijken, ziet u dus direct of u uw medicijnen al heeft ingenomen, of dat u dat nog moet doen. Op elk innamemoment scheurt u een of meer zakjes behorende bij dat inname moment van de rol en kunt u uw geneesmiddelen gebruiken.
 

De medicatierol is een service van de apotheek en kan (in overleg met uw huisarts) eenvoudig voor u worden opgestart. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze assistente.

Bezorgservice

Er zijn situaties waarin u of uw mantelzorger niet naar
de apotheek kan komen. In dat geval kunnen wij uw medicijnen bezorgen. De bezorger komt langs op werkdagen na 13.00 uur.

Samenwerking

Apotheek de Baandert werkt nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten, verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, ziekenhuizen en overige zorginstellingen in Sittard en omgeving

Zelfzorg en medische hulpmiddelen

U kunt altijd bij ons terecht met vragen over zelfzorgproducten, hulpmiddelen, incontinentiematerialen, dieet- en voedingsmaterialen. Wij kunnen u ook mogelijke hulpmiddelen leveren, zoals bijvoorbeeld diabetes teststrips, injectienaalden, verband- en incontinentiematerialen. Let op: de vergoeding hiervan verschilt per zorgverzekeraar. Graag informeren wij u hierover.

 

Medicatieoverzicht

Gaat u op vakantie of heeft u een afspraak in het ziekenhuis. Neemt u dan een actueel medicatieoverzicht mee. Een actueel medicatieoverzicht kunt u bij ons aanvragen.

Praktische problemen bij gebruik van geneesmiddelen

Wij denken graag met u mee om problemen met het toedienen en innemen van uw medicijnen op te lossen. Als u ons aangeeft wat uw probleem  is,  zoeken we samen met u naar de meest geschikte oplossing.

 

Preferentiebeleid geneesmiddelen

Zorgverzekeraars hanteren een voorkeursbeleid medicijnen. Dit beleid, ook wel preferentiebeleid genoemd, houdt in dat een zorgverzekeraar binnen een groep van gelijke medicijnen (middelen met dezelfde werkzame stof en dezelfde dosering) een voorkeursmiddel aanwijst. Meestal gaat het om het goedkoopste medicijn in die groep. De zorgverzekeraar vergoedt in dat geval alleen dit 'preferente' medicijn. Alle medicijnen worden gecontroleerd op kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen voordat ze worden toegelaten op de Nederlandse markt. Dit geldt ook voor het medicijn dat uw zorgverzekeraar heeft aangewezen voor vergoeding.

bottom of page